Tips voor Londen

In voetbalhoofdstad Londen zijn buiten de wedstrijden nog genoeg andere leuke dingen te doen. Dit maakt de stad perfect om je voetbalreis te combineren met een stedentrip. Londen kent tal van bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je trip. voor het gemak staan hieronder een aantal tips die kunnen helpen jouw weekend compleet te maken.

Bezoek de Tower Bridge

Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij Londen is de Tower Bridge. De brug staat bekend om de twee torens die de brug rijk is. De brug dankt haar naam ook aan deze twee torens en niet aan de London Tower die er vlakbij ligt. Dagelijks passeren ongeveer 40.000 mensen de brug en jaarlijks opent de brug 900 keer om schepen door te laten.

Bezoek het Buckingham Palace

Buckingham Palace is gebouwd in 1703. In 1837 trok de koninklijke familie van Engeland in het paleis. Inmiddels komen er jaarlijks miljoenen toeristen naar het gebouw om een glimp van de ‘queen’ of de wisseling van de wacht te aanschouwen. Het paleis kent een totaal van 775 kamers en 78 badkamers verdeeld over 77.000 vierkante meter. Vanwege de centrale ligging van het paleis is het eenvoudig te bereiken en is het paleis dus zeker een aanrader bij jouw citytrip.

Rondleiding bij een voetbalstadion

Met de vele clubs die Londen rijk is staan er ook vele voetbalstadions in de stad. De grootste hiervan is het nationale Wembley stadion waar de Engelse ploeg haar thuiswedstrijden speelt. Inmiddels hebben Arsenal en Tottenham Hotspur een modern nieuw stadion en speelt Chelsea ook in een onderkomen van meer dan 40.000 plekken. Het is dan ook zeker een aanrader om eens een rondleiding te doen in een van deze stadions. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. Denk hierbij aan de kleedkamers, de persruimte en de spelerstunnel richting het veld. Ook zit er bij je entreebewijs vaak ook toegang tot het museum van de clubs.

Palace of Westminster bezoeken

Aan de rivier de Theems is het Palace of Westminster gelegen. Dit immense paleis wordt als parlementsgebouw gebruikt. Het paleis is in 1840 gebouwd dus is inmiddels al meer dan 150 jaar  oud. Een van de meest bekende onderdelen van het paleis is de Big Ben. Deze gigantische klokkentoren is het symbool van Londen. Wanneer je in Londen bent moet je hier zeker even langs. Leuke bijkomstigheid is dat de Londen eye tegenover het paleis staat.